Om Vepidan

Vepidan ApS. er en mindre medicinalvirksomhed i Løgstør med speciale i veterinære lægemidler. Vepidan producerer, markedesfører, forhandler og distribuerer veterinære lægemidler og tekniske varer til dyrlæger og Apoteker i hele Danmark.  Vi er desuden Leverandørservice og Lagerhotel for en række medicinalproducenter. 

               Vepidan ApS. har ca. 30 personer ansat fordelt på en Produktions-, Kørsels-, og en LeverandørServiceafdeling  Historie

 

Løgstør Apotek startede med at producere lægemidler i lønarbejde  i 1971, da man begyndte en centralisering af alle apotekernes produktioner.

Det var specielt klorpromazin-og penicillinholdige produkter, som man ønskede at centralisere på grund af disse stoffers uheldige egenskaber.

Produktionen af alle formuleringer indeholdende Penicillin og Klorpromazin blev derfor samlet på Løgstør Apoteks produktionsafdeling (1971-72) i lønarbejde for det der dengang hed DAK-Laboratoriet og senere Nycomed.

Danmarks største veterinære apotek                                      Apoteker Gravers Graversen blev udnævnt i 1983 til at drive Løgstør Apotek. I 1986 begyndte apoteket at satse på det veterinære kundesegment og 15 år senere var Løgstør Apotek det største i Danmark på veterinærområdet. 

Nycomed ⟶  Vepidan
I 1995 kom der en ny lovgivning, der forhindrede  Løgstør Apotek i at producere lægemidler i lønarbejde. Derfor blev produktionen af Vepicombinprodukter for Nycomed skilt ud i et nyt firma, der fik navnet Vepidan ApS og personale og produktionsopgaver fortsatte uændret. Samarbejdet med Nycomed fortsatte frem til 2003.

Vepidan´s registrerede lægemidler
I 2001 overtog Vepidan ApS registreringen af Ampicillin tabletter 500 mg og Ampicillin injektionssubstans 1 g og 2 g. Registreringen blev solgt i 2008, men produktionen fortsatte til 2012

I 2011 og 2013 lancerede Vepidan ApS tre zinkholdige lægemidler mod fravænningsdiarre hos smågrise: VetZink og VetZin Vet.   

Vepidan i dag 

I dag er Vepidan´s direktør Peter Graversen (Søn af tidligere Apoteker Gravers Graversen, Løgstør Apotek).  Foruden selv at producere, ompakke i lønarbejde samt hjemtage lægemidler, er Vepidan også leverandørservice for en række producenter på veterinærområdet.

 

    © 2019 ALL RIGHTS RESERVED